Wat wij doen

‘Limburg Climbing’ is per 1 mei 2021 de nieuwe naam van het sporttakplatform voor de klimsport in Limburg, voorheen ‘Stichting EFSC’. Met deze naamsverandering wil de stichting, in lijn met provinciaal beleid, beter duidelijk maken waarvoor we staan en meer bekendheid krijgen. 

Limburg Climbing ondersteunt en stimuleert de klimsport voor iedereen in de regio door een bijdrage te leveren aan talentontwikkeling, evenementen, en initiatieven.  

Het sporttakplatform ondersteunt het Limburgse Talent OpleidingCentrum Sportklimmen (TOC), waar talentvolle klimmers extra training en begeleiding krijgen om door te zich te ontwikkelen tot topsporter. 

Verder wil Limburg Climbing iedereen in de regio in aanraking laten komen met de klimsport. Dit doen we middels van het ondersteunen van de (bestaande) klimevenementen in de regio. Deze evenementen bestaan onder andere uit wedstrijden, challenges, workshops, clinics, en/of lezingen waar iedereen aan kan deelnemen. 

Naast talentontwikkeling en evenementen is er bij Limburg Climbing ook ruimte voor het ondersteunen van nieuwe initiatieven binnen de klimsport. Limburg Climbing wil daarmee innovaties stimuleren die klimmen als sport verder brengen.